Over mij

Mijn naam is Welmoed de Graaf. Ik ben geboren als dochter van een tuinder. Als kind kreeg ik een eigen hoekje van de tuin onder mijn hoede, waarin ik mocht zaaien wat ik wilde. Alle potentie zat al in dat kleine zaadje dat je in de grond stopt. Als je het maar genoeg aandacht gaf, kwam er iets moois tevoorschijn. Ik herinner me hoe indrukwekkend ik de bloeiperiode vond. De schoonheid en kracht daarvan zie ik ook altijd weer terug in de mensen die ik coach en train.

Met Groeizaam trainingen breng ik mensen tot wasdom, daarvoor wend ik alles aan en zet ik alles in wat ik in mijn lange carrière als theatermaker, trainingsacteur, trainer en coach heb geleerd en toegepast.

De doelgerichte trainingen en coaching van Groeizaam trainingen zijn geworteld in mijn rotsvaste overtuiging dat je als mens gelukkiger bent als je kunt leven naar je waarden en voelt dat je grip hebt op je leven. Als trainer en coach geloof ik in die groeipotentie. Ik heb geen oordeel over hoe mensen zijn, maar zet ze in beweging. Ik laat ze een opening zien en ervaren naar een positieve verandering. Dat doe ik door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen. En door te voelen wat er onder een antwoord ligt. Mijn klanten halen dat in hun positieve commentaren vaak aan als mijn grote kracht: het snel en goed doordringen tot de kern.

In mijn trainingen en coaching spreek ik mensen aan op hun hoofd en hun hart. Theorie is belangrijk, maar minstens zo belangrijk zijn de oefeningen. Ik laat mensen op een activerende manier in hoofd en lijf voelen wat er speelt en hoe ze zelf in beweging kunnen komen. In ieder mens zit de potentie om (weer) op te bloeien. En hoe vaak ik dat ook inmiddels heb zien gebeuren, het raakt me nog steeds. Dat is dan ook de missie van Groeizaam trainingen: mensen laten groeien, de ideale omstandigheden creëren waarin jij als persoon en jullie als team tot bloei komen.

Als trainer ben ik opgeleid aan de Academie voor innovatief trainen te Arnhem. Mijn basis voor coaching ligt in de NLP opleiding die ik volgde bij het Instituut voor Eclectische Psychologie te Nijmegen. Ik geloof in een leven lang leren, dus ik blijf me als trainer en coach verder ontwikkelen. Ik volgde onder andere de volgende opleidingen, trainingen en workshops:

Opleiding stress en burnout begeleiding – ICM te Utrecht

DISC en drijfveren certificering – Talent First te Amsterdam

Transactionele Analyse 101 – TA Academie te Zeist

Trainingen ontwerpen met de trainingsachtbaan – Bridge2learn te Bergambacht

Workshop online werkvormen – Bridge2learn te Bergambacht

Cursus Motiverende gespreksvoering – Bridge2learn te Bergambacht

Co-active coaching fundamentals – Schouten & Nelissen University of Applied Sciences te Zaltbommel