Spreekangst

Spreken voor publiek, het zweet breekt me uit – 3-daagse training voor mensen die hun spreekangst willen overwinnen.

Schrijf je nu in voor de eerste open trainingen in 2023:

Groep 1: 13-01, 27-01, 10-02

Groep 2: 24-02, 10-03, 24-03

Tijd: 9.30 – 17.00 uur

Locatie: Landgoed De Horst, De Horst 1, 3971 KR Driebergen-Rijsenburg

Kosten: € 1.350,= exclusief BTW, inclusief arrangement.

De training gaat door bij minimaal vier deelnemers.

Inschrijven kan per email: info@groeizaamtrainingen.nl

Deze driedaagse training is geschikt voor iedereen die wel eens beroepshalve voor een groep moet spreken, maar dit best (heel) spannend vindt en/of zich onzeker voelt. In een mooie, rustige omgeving leer je, in een kleine groep, technieken om vanuit rust te presenteren. Praktische oefeningen in gespreksvaardigheden wisselen we af met ontspanningstechnieken. Ook leer je hoe je een goed verhaal schrijft én hoe je aansluit bij je publiek. In één-op-één coaching onderzoeken we waar jouw spreekangst vandaan komt. Welke belemmerende overtuigingen heb je? En nog belangrijker: wat zit er in jou zelf waarmee je die spreekangst kunt overwinnen? Er is in deze training veel ruimte voor je persoonlijke leerdoelen.

Groepsgrootte: minimaal vier, maximaal acht deelnemers. In deze training speelt het leren van elkaar een grote rol. Ook zul je regelmatig publiek voor elkaar zijn.

Opzet van de training: Deze training bestaat uit drie losse dagen. De dagen worden zo gepland dat er ruimte is om thuis opdrachten voor te bereiden en te oefenen, minimaal een week uit elkaar. Het maken van de opdrachten is een voorwaarde om goed met alle trainingsdagen mee te kunnen doen.

Dag 1: De ochtend staat in het teken van omgaan met je eigen spanning. Wat maakt het nou zo spannend om voor een groep te staan? Je leert fysieke en mentale spanningssignalen herkennen en erkennen én leert hoe je je eigen spanning kunt controleren. Dit blijft gedurende de hele training een aandachtspunt.

In de middag gaan we aan de slag met basisvaardigheden voor het presenteren. We gaan op een leuke, ontspannende en doeltreffende manier aan de slag met het mooiste materiaal dat je bezit: jezelf. Je stem, je houding, je blik. Hoe richt je je verhaal? Hoe zorg je dat ook de mensen op de achterste rijen betrokken blijven? Hoe ga je om met je onzekerheden? Hoe beweeg je over een podium? En waar laat je nou toch die handen? Omdat ik overtuigd ben dat mensen het liefst kijken en luisteren naar authentieke sprekers gaan we hier ook op zoek naar de kracht van ieders eigenheid.

Dag 2: Deze dag beginnen we met een ontspanningsoefening, waarna iedereen een korte, thuis voorbereide presentatie geeft. In de middag kijken we naar de principes van storytelling. Welke soorten presentaties zijn er? Hoe bouw je een verhaal op, van sterke start tot memorabel einde? En wat is het kernpunt van jouw presentatie? We duiken in de theorie, maar je gaat natuurlijk ook praktisch aan de slag, met het schrijven van een presentatie.

Dag 3: Ook deze dag beginnen we met ontspanning, waarna iedereen een wat langere, thuis voorbereide presentatie geeft. Hierna zoomen we in op het publiek. Weet je wie er voor je zit? Hoe pas je je verhaal daarop aan, zonder je kernboodschap uit het oog te verliezen? Hoe maak je contact? En wat kun je doen om je publiek actief te betrekken bij je presentatie?

Coachingsmomenten: Bij deze training horen, per deelnemer, twee één-op-één coachingsmomenten. Een eerste tussentijds online coachingsgesprek van anderhalf uur waarin we kijken naar mogelijke belemmerende overtuigingen en hoe daar mee om te gaan. En naar keuze een tweede tussentijds online coachingsmoment of coaching na afloop van de driedaagse, waarbij ik kom kijken naar een presentatie en hier feedback op geef, of in de voorbereiding (online) coach op het schrijven van een presentatie.

Na afloop kun je:

  • Je gaat het houden van presentaties niet langer uit de weg, je voelt vertrouwen en presenteert met plezier.
  • Je neemt je eigen spanningssignalen waar en reguleert deze spanning met de geleerde oefeningen tot gezonde spanning.
  • Je kunt een goed verhaal opbouwen.
  • Je kent de basisprincipes van storytelling en bouwt een verhaal op rond je kernboodschap.
  • Je past je presentatie aan aan verschillende doelgroepen, terwijl je vasthoudt aan jouw kernboodschap.
  • Je kunt een verhaal met overtuiging vertellen.
  • Je kunt technieken inzetten om een goede presentatie te geven.
  • Je zet je houding, gebaren, blik en stem bewust in om een verhaal kracht bij te zetten.
  • Je bent congruent in je presentaties, het plaatje klopt bij het praatje.
  • Je bereikt het gewenste effect met je presentaties. De toeschouwers/-hoorders voelen zich betrokken bij het verhaal en raken geïnspireerd.

Groepsgrootte: minimaal vier, maximaal acht deelnemers. In deze training speelt het leren van elkaar een grote rol. Ook zul je regelmatig publiek voor elkaar zijn. Prijs in-company op aanvraag

Houd voor open inschrijvingen de website in de gaten.