Verdiepingstraining

Spreken voor publiek – 3-daagse verdiepingstraining

Deze training is geschikt voor beginnende en ervaren sprekers die echt de diepte in willen. In deze training kijken we niet alleen naar hóe je presenteert, maar gaan we ook aan de slag met je verhaal. Wat wil je overbrengen en hoe doe je dat? Wat is je kernboodschap? En hoe kun je storytellingstechnieken inzetten om die kernboodschap overtuigend over te brengen?

Opzet van de training: Deze training bestaat uit drie losse dagen. De dagen worden zo gepland dat er ruimte is om thuis opdrachten voor te bereiden en te oefenen, minimaal een week uit elkaar. Het maken van de opdrachten is een voorwaarde om goed met alle trainingsdagen mee te kunnen doen.

Dag 1: Deze dag staat in het teken van de basisvaardigheden voor het presenteren. We gaan op een leuke, ontspannende en doeltreffende manier aan de slag met het mooiste materiaal dat je bezit: jezelf. Je stem, je houding, je blik. Hoe richt je je verhaal? Hoe zorg je dat ook de mensen op de achterste rijen betrokken blijven? Hoe ga je om met je onzekerheden? Hoe beweeg je over een podium? En waar laat je nou toch die handen? Omdat ik overtuigd ben dat mensen het liefst kijken en luisteren naar authentieke sprekers gaan we hier ook op zoek naar de kracht van ieders eigenheid.

Dag 2: Deze dag beginnen we met een korte, thuis voorbereide presentatie. Naar aanleiding hiervan scherpen we de presentatievaardigheden aan. In de middag kijken we naar de principes van storytelling. Welke soorten presentaties zijn er? Hoe bouw je een verhaal op, van sterke start tot memorabel einde? En wat is het kernpunt van jouw presentatie? We duiken in de theorie, maar je gaat natuurlijk ook praktisch aan de slag, met het schrijven van een presentatie.

Dag 3: Ook deze dag beginnen we met een, wat langere, thuis voorbereide presentatie. Hierna zoomen we in op het publiek. Weet je wie er voor je zit? Hoe pas je je verhaal daarop aan, zonder je kernboodschap uit het oog te verliezen? Hoe maak je contact? En wat kun je doen om je publiek actief te betrekken bij je presentatie?

Persoonlijke coaching of feedback: Bij deze training hoort, per deelnemer, een één-op-één coachingsmoment. Naar keuze is dit een tussentijds online coachingsgesprek van anderhalf uur waarin we kijken naar een specifiek leerdoel dat je zelf aangeeft. Of coaching na afloop van de driedaagse, waarbij ik kom kijken naar een presentatie en hier feedback op geef, of in de voorbereiding (online) coach op het schrijven van een presentatie.

Na afloop kun je:

  • Je kunt een goed verhaal opbouwen.
  • Je kent de basisprincipes van storytelling en bouwt een verhaal op rond je kernboodschap.
  • Je past je presentatie aan aan verschillende doelgroepen, terwijl je vasthoudt aan jouw kernboodschap.
  • Je kunt een verhaal met nog meer overtuiging vertellen.
  • Je kunt technieken inzetten om een goede presentatie te geven.
  • Je neemt je eventuele eigen spanningssignalen waar en reguleert deze spanning met de geleerde oefeningen tot gezonde spanning.
  • Je zet je houding, gebaren, blik en stem bewust in om een verhaal kracht bij te zetten.
  • Je bent congruent in je presentaties, het plaatje klopt bij het praatje.
  • Je bereikt het gewenste effect met je presentaties. De toeschouwers/-hoorders voelen zich betrokken bij het verhaal en raken geïnspireerd.

Groepsgrootte: minimaal vier, maximaal acht deelnemers. In deze training speelt het leren van elkaar een grote rol. Je zult dus regelmatig publiek voor elkaar zijn. Prijs op aanvraag

Houd voor open inschrijvingen de website in de gaten.